Drumschool Jorrit Lengers heeft speciaal voor basisscholen een ‘Workshop drummen’ gemaakt. De ‘Workshop drummen’ houdt in dat de mobiele drumschool naar een basisschool komt en daar leerlingen kennis laat maken met drumnotatie en het bespelen van een drumstel.

Wat leren de leerlingen tijdens de ‘Workshop drummen’?
De leerlingen leren de basis van drumnotatie en leren deze tevens te spelen op een drumstel. Een scherm met hierop speciale software zorgt ervoor dat dit binnen 5 minuten lukt.

Hoe gaat het in zijn werk?
Nadat de school s’ morgens is begonnen zet ik mijn mobiele drumschool op een afgesproken plaats neer bij school. Na het aansluiten van het stroom loop ik naar de aangewezen klas om de eerste drie leerlingen te halen. De eerste leerling krijgt 10 minuten les omdat deze nog niet heeft mee kunnen kijken bij anderen. De andere twee kinderen kijken en luisteren mee. Wanneer de eerste leerling klaar is loopt deze terug naar zijn of haar klas en stuurt de volgende naar de mobiele drumschool. De volgende reeds aanwezige leerling klimt achter het drumstel en krijgt zijn/haar 5 minuten drumles. Zo blijft iedereen maximaal 15 minuten weg uit de klas en krijgt iedereen 5 minuten drumles.

Vanaf welke leeftijd?
Vanaf 7 jaar zijn kinderen over het algemeen geschikt om te leren drummen. Dit heeft vooral te maken met de lengte.

Geeft het geen geluidsoverlast?
De lessen vinden buiten het schoolgebouw plaats in een mobiele drumschool. In de drumschool bevinden zich twee elektronische drumstellen waarvan het geluid uit speakers komt. In school zult u geen geluid horen van de lessen. Sommige leerlingen zijn gevoelig voor harde geluiden. Voor hen is het fijn dat ze op een elektronisch drumstel les krijgen want deze heeft een volumeknop.

Kosten?
Ik vraag €30,- per uur. Dit is inclusief voorrijkosten(binnen Heerhugowaard, daarbuiten in overleg) en BTW0% (kinderen zijn vrijgesteld tot 21 jaar). Per uur kan ik 12 kinderen lesgeven wat neer komt op €2,50 per leerling.

Welke voorzieningen heb ik nodig?
Wat ik nodig heb is een parkeerplek of plek op het schoolplein waar mijn mobiele drumschool kan staan. Daarnaast heb ik binnen een straal van 40 meter een stroompunt (230volt.) nodig.