Drumschool Jorrit Lengers is gespecialiseerd in elektronische drumstellen en het bespelen ervan. U krijgt dan ook elektronisch drumles. Er bestaat helaas nog altijd een taboe op elektronisch drummen. Vaak wordt gezegt dat het het prima is dat je thuis oefend op een elektronisch drumstel maar dat je het alleen echt kan leren op een akoestisch drumstel. Een elektronisch drumstel is geen akoestisch drumstel, net als dat een elektrische gitaar geen akoestische gitaar is.

Enkele voordelen van elektronisch drummen:

  • Een groot verschil is de sterkte van het geluid (volume), deze is veel zachter dan het geluid van een akoestisch drumstel. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo kan er tijdens de drumles makkelijk worden geconverseerd zonder te hoeven schreeuwen. Er hoeven geen oordoppen ter bescherming van het gehoor gedragen te worden.
  • De geluiden kunnen worden aangepast. Ik heb steeds meer leerlingen die eigentijdse top40 muziek willen spelen waarin bijvoorbeeld een house kick wordt gebruikt. Een druk op de knop en ze hebben een house kick. Doordat er diverse verschillende geluiden in de drumles worden gebruikt leren ze deze ook sneller herkennen in een liedje.
  • Tijdens de drumles wordt er veel gebruik gemaakt van speciale programma’s op de computer. Het lesdrumstel communiceert met de computer en laat terwijl er wordt gespeeld op een beeldscherm zien hoe de leerling presteerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van interactieve software, waardoor het speel plezier extra vergroot wordt.
  • Een elektronisch drumstel is compacter, hierdoor is het drumstel sneller op te stellen. De bassdrum staat los waardoor je sneller een ideale speelpositie verkrijgt. Er blijft op deze manier meer tijd over van de les
  • Bepaalde technieken zijn anders. Een voorbeeld is hiervan dat een elektronisch bekken loodrecht moet worden aangeslagen, terwijl dit voor een akoestische versie funnest is. Deze verschillen in technieken worden uitgebreid besproken in de les met akoestische instrumenten.